La Mussara (mitja distància)
Organitza: Club Montsant 'Orientació


Informació

Recepció: Es faran les inscripcions dels corredors que s'apuntin el mateix dia així com l'assignació d'hores de sortida. Els federats ja inscrits sense incidència podràn recollir directament els dorsals, que estaran penjats. Els inscrits amb incidència hauràn de passar pel taulell de recepció, així com els que vulguin llogar la tarjeta sportident.
Per a les categories d'iniciació/populars, si no tenen pinça se'ls hi donarà una tarja electrònica per a quan arribin als controls de pas.


Sortida: hi haurà pre-sortida de 8 minuts. Estarà situada a 660m del centre de competició (10 min caminant). El camí estarà prebalissat, no es pot deixar de circular pel camí (els voltants son zones de competició). En cas de veure algun corredor es desqüalificarà.
Per a totes les categories s'utilitzarà el sistema Sportident. Qui ho desitgi podrà llogar-ne o comprar-ne a recepció. La sortida serà directa sense mirar mapa.

El sistema de sortida serà el següent:

Minut - 8: Control de dorsal
Minut - 3: El corredor netejarà la seva pinça
Minut - 2: El corredor podrà recollir la descripció de controls i comprovar la pinça.
Minut - 1: El corredor es situarà davant la caixa dels mapes de la seva categoria, esperant que soni el rellotge de sortida i podrà recollir el seu mapa i sortir.

El corredor és el responsable de mirar que el mapa correspongui a la seva categoria, així com la descripció de controls.

- Sortida amb retard: Si un corredor, per qualsevol circumstància arriba tard a la sortida, s'ha de dirigir al jutge de sortides, i després de realitzar les corresponents comprovacions, li indicarà els passos a seguir perquè es pugui iniciar la cursa l'abans possible. L'hora però que constarà serà la que tenia assignada en un principi i no la de la sortida real. No es realitzarà cap canvi en les hores de sortida.

Arribada: estarà situada a 900m del centre de competició, on realitzareu la descàrrega de la tarjeta sportident.

Guarderia: Es disposarà de servei de guarderia en la zona de recepció. Cal tenir en compte, però, que els pares només podran deixar-hi els nens l'estona que estiguin en cursa.

Correxic: El punt de trobada per fer el Correxic serà la guarderia. L'hora d'inici será a partir de les 12h.

Pàrking: situat a 41º15.454'N 001º01.367'E. Molt important seguir les indicacions de l'organització. La zona d'aparcament estarà situada a uns 600m del centre de competició (10 min caminant tranquilament). Calculeu bé el temps.

Informació turística de la zona: http://www.vilaplana.oasi.org

Molt recomanat passar a veure el que queda de l'antiga població de "La Mussara". Ofereix unes bones vistes del Camp de Tarragona.

Pels que us agradi endinsar-vos terra endins: els "Avencs de la Febró" us esperen! l'entrada a les coves està cartografiada!

*Per qualsevol consulta poseu-vos en contacte: inscripcions@clubmontsant.orgLocalització

La Mussara, Vilaplana (Baix Camp)


Mostra Pàrquing La Mussara en un mapa més gran


La carretera de Vilaplana a la Mussara es molt transitada per ciclistes durant els caps de setmana, a més de ser una carretera amb moltes corbes, així que preguem que circuleu amb precaució!


Traçats

Observacions:

- La zona de sortides estarà a uns 1000 m de la zona de recepció i arribades.
- Traçats "ràpids" amb poc desnivell.
- Els verds ralentitzen el que correspon però tenen bona penetrabilitat.
- Atenció al criteri del cartògraf! Procureu entrar al mapa amb molta precaució.
- IMPORTANT! a la part Nord del mapa trobareu una zona marcada com a perillosa. Aneu amb molt de compte. Es una zona de tallats, esquerdes i avencs que s'amaguen entre vegetació mitjanament espessa i que, per tant, no es veuen fins que estàs a sobre. Per aquesta raó trobareu algunes zones marcades amb cintes.

TELÈFON D'EMERGÈNCIA: 681 369 495


Distàncies i desnivells:
Circuit Categoria Distància Desnivell Controls
A
H21E
 6
170
23
B
D21E-H35
5,3
145
22
C
H21A-H20
4,8
115
21
D
D35-H40
4,2
75
20
E
D40
3,1
55
16
F
H18-D21A-D20
3,8
85
18
G
H45
3,2
75
16
H
H21B
4,6
75
19
I
D45-D18-H50
2,6
40
14
J
D21B-H16-D16
3,5
55
17
K
D14-H14
2,4
45
12
L
D12-H12
2
35
9
M
D50
2,1
25
10
N
IA (Iniciació Adults)
2,5
45
11
O
IN (Iniciació nens)
1,4
15
6

 Copa Tarragona

 

- Les categories HD21B serán puntuables per Copa Tarragona.

Taula de correspondència:

Circuit Categoria Distància Desnivell Controls
H
H Open = H21B
4,6
75
19
J
D Open = D21B
3,5
55
17
N
H,D i Mixte Dúo = INICIACIÓ
2,5
45
11


- El reglament oficial només permet córrer de manera individual, per aquesta raó i donat que també es una categoria promocional, les categories Dúo (les parelles Masculines, Femenines i Mixtes), correrán al circuit d'Iniciació. No obstant, també seràn puntuables per Copa Tarragona.

- Les inscripcions les podeu fer per la via popular. http://copa.orientacio.org Això sí, recordant que les categories corresponents a HD Open son HD21B i les corresponent als Dúos és INICIACIÓ. Els dúos feu-ho de manera individual però indiqueu a "observacions" el nom de l'equip.

- Els participants categoria Dúo hauràn de portar 1 targeta sportident per persona.

 Mapa

"La Mussara"
Escala 1:10000, equidistància 5m

Cartògraf: Mario Rodríguez
Realització: Estiu 2007
Mapa base: fotogrametria de Cartomaya
Actualitzat: Setembre 2011 per Eduard Vizcaya
www.sportmaps.net


Observacions:

- Vegetació de difícil generalització degut a la seva varietat de penetrabilitat i tipologia.

- Munts de pedres respresentades amb el símbol 112.0 (fita). S'hi troben al mapa si son majors a 1m d'alçada. Gran profusió d'aquests, de tallats i murs en runes, en algunes zones.

- Simbol No ISOM fet servir pels murs amb caiguda per un costat. En alguns casos pintats com a murs (pel seu aspecte i quan son prou llargs com per a ser representats).

- Quan els monticles de pedra son menors a 1 metre son representats amb 3 puntets (símbol terreny pedregós).Terreny

Altiplà situat a uns 1000m d'alçada. Terreny poc desnivellat, de relleu suau i poc evident, vegetació de penetrabilitat molt variable, de difícil lectura en mapa. La vegetació entorpeix contínuament els rumbs. Infinitat de tallats i munts de pedres en el terreny.

Imprescindible entrar en el mapa i entendre el criteri del cartògraf. Terreny dur i pedregós, turmells i cames protegides. Els claus no presenten cap avantatge significatiu.Méteo

El Temps a VilaplanaOrganització

Direcció de cursa
Sebastián Ordóñez

Traçador
Eloi Rios / Eduard Vizcaya

Cap de recepció
Isabel Alba

Cap d'arribades
Eloi Rios

Cap de serveis
Teresa Bolaño


Cap de promoció
Eduard Vizcaya

Cap de sortides
Sergi Feijoo

Jutge Sportident
Daniel Comerma

Control.lador FCOC
Arnau Julià

Jurat tècnic
Miriam Carretero
Daniel Davi
Arnau Julià - Controlador
Sebastián Ordóñez - Organització